FORMATIONS

Arts culinaires hygiène

Formation hygiène en cuisine - Chef appliquant les normes d'hygiène en cuisine professionnelle

KITCHEN HYGIENE

64 Minutes + Quiz

Presented by Denis Groison

Owner-chef

Learn how to master food safety at every stage, from storage to service.

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Introduction to HACCP

Discover the basics of HACCP and its essential role in food safety.

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Good Hygiene Practices (GHP)

Learn about GHPs to prevent contamination and ensure food quality

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Critical Control Points (CCP)

Monitor every step of the food chain to ensure product safety and quality.

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Traceability

Master traceability to track products, manage recalls, and ensure food safety.

Formation fondamentaux en cuisine - Chef préparant des protéines et techniques de cuisson

LES FONDAMENTAUX EN CUISINE

26 Minutes + Quiz

Présentée par Denis Groison

Chef propriétaire

Maîtrisez les fondamentaux de la cuisine professionnelle : organisation, taillage, cuisson.

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L’organisation en cuisine

Structurez vos opérations pour gagner en efficacité et en qualité.

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Le taillage

Adoptez les bons gestes et les bons couteaux pour un taillage précis et régulier.

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La préparation des protétines animales

Adoptez les bons gestes pour préparer et découper viandes et poissons avec précision.

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Les cuissons

Choisissez la bonne cuisson pour sublimer chaque ingrédient et chaque plat.

Formation essentiels de la carte - Chef préparant sauces, œufs et plats classiques

MENU ESSENTIALS

19 Minutes + Quiz

Predsented by Denis Groison

Owner-chef

Master the fundamentals of professional cooking: organization, cutting, cooking.

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Essential Sauces

Master essential sauces—from the five mother sauces to classic and modern sauces.

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Eggs

From hard-boiled to poached eggs: master cooking techniques for perfect eggs every time

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Salads

Master the preparation of Caesar and Niçoise salads to ensure consistency and quality.

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Sandwiches

Master the essentials of snacking—club sandwiches, croque-monsieur, and burgers.

Formation gestion en cuisine - Chef analysant fiches recettes et calcul food cost

FOOD COST MANAGEMENT

6 Minutes + Quiz
Presented by Denis Groison
Owner-chef

Mastering recipe cards ensures both the quality of the dishes and cost control.

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Recipe Sheets and Cost Control

This module teaches you how to structure recipes, control quantities, identify allergens, and optimize food costs for rigorous and sustainable production management